Stichting Dranken Examens en Normering (SDEN)
p/a Postbus 262
2260 AG Leidschendam
T 070-2092540

info@sden.nl

Bierexamens

Bier drinken en zelf bierbrouwen, is hip. Lokale brouwerijen schieten als paddenstoelen uit de grond. Nederland telt op dit moment ruim 400 brouwerijen: variërend van startups en kleine brouwerijen tot grote internationale bierbedrijven. Dit levert een grote diversiteit aan bieren en bierstijlen op. Hierdoor neemt ook de belangstelling voor biercursussen toe. Niet voor niets is Nederland één van de grootste bierexporteurs ter wereld.

SDEN ontwikkelt de bierexamens Biervignet en Bierbrevet. Tevens neemt SDEN deze examens af. Bieropleiders melden hun cursisten aan bij SDEN voor het afleggen van een examen. De verschillende niveaus staan hieronder kort beschreven. Eveneens komen de examenprocedures per niveau aan bod.

SDEN-niveau 1 - Biervignet

Het SDEN-niveau 1 Biervignet is bedoeld voor mensen zoals horecamedewerkers die meer van bier willen weten. Ook de particuliere bierliefhebber trekt met dit examen de kennis over bier naar een hoger plan.

Download hier de examenprocedures voor SDEN-niveau 1 - Biervignet

 

SDEN-niveau 3 - Bierbrevet

Het SDEN-niveau 3 Bierbrevet is bedoeld voor medewerkers in de detail-, wijn- of groothandel en horecamedewerkers. De cursist vergroot tijdens de opleiding de basiskennis naar een gevorderd niveau op het gebied van binnen- en buitenlandse bieren. De particuliere bierliefhebber die behoefte heeft aan het verbreden van bierkennis kan dit examen ook doen.

Download hier de examenprocedures voor SDEN  3 - Bierbrevet.

 Button aanvraag examen2    Button aanmelden kandidaten

SDEN bier

Stichting Dranken Examens en Normering (SDEN)
Saturnusstraat 60, unit 47
2516 AH  Den Haag
Telefoon: 070-2092540

info@sden.nl