Stichting Dranken Examens en Normering (SDEN)
p/a Postbus 262
2260 AG Leidschendam
T 070-2092540

info@sden.nl

Persbericht: Nederland weer een nieuwe Magister Vini rijker

Leidschendam, 22 april 2016. Gisteren ontving Dirk Vanhorenbeeck het diploma Magister Vini uit handen van de voorzitter van de examencommissie Magister Vini, Gerhard Horstink. Het diploma Magister Vini is het hoogst haalbare Nederlandse diploma op wijngebied. Het is de vijfde keer dat er diploma’s zijn uitgereikt. Totaal telt Nederland nu tien Magistri Vini.

De bijeenkomst werd geleid door de voorzitter van de Stichting Magister Vini, de heer Bram Moerman, en vond plaats bij DeliXL te Ede.

Tijdens de bijeenkomst verdedigde Dirk Vanhorenbeeck zijn scriptie ten overstaan van de Examencommissie Magister Vini en andere deskundigen uit de wijnbranche.

Zijn scriptie “Wat is de potentie voor Chinese wijnen in de Nederlandse horeca?” was volgens de examencommissie van een goed niveau. Ook prees de examencommissie Dirk voor zijn hoge studietempo. Dirk Vanhorenbeeck is voor alle module-examens in één keer geslaagd. Een uitzonderlijke prestatie. De scriptie van Dirk Vanhorenbeeck is na te lezen op www.magistervini.nl.

Het theoretisch deel van het examen bestaat uit vier modules over de onderwerpen wijnbouw, wijnbereiding, markt & marktbewerking en actuele onderwerpen. Het proeftechnisch examen van Magister Vini bestaat uit drie modules. Aan de hand van blindproeverijen moeten verschillende typen wijn worden beoordeeld op het gebied van leeftijd, ontwikkeling, potentie, kwaliteit en commerciële reikwijdte.

Ter voorbereiding op de module-examens wordt een begeleidingstraject georganiseerd bij de Wijnacademie in Maarn.

Met het instellen van het Examen Magister Vini wordt tegemoet gekomen aan de wens van de wijnbranche om de wijnkennis in Nederland op een hoger niveau te brengen. Het Examen Magister Vini voldoet aan de eisen op niveau 5 zoals deze zijn vastgesteld door de Stichting Dranken Examens en Normering (SDEN).

Voor de toelatingseisen en het aanmeldingsformulier voor het Examen Magister Vini kijk op www.magistervini.nl.

EINDE PERSBERICHT

Voor meer informatie: Stichting Magister Vini, E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Tags: Persberichten

SDEN Wijngaard Slider2

Stichting Dranken Examens en Normering (SDEN)
Saturnusstraat 60, unit 47
2516 AH  Leidschendam
Telefoon: 070-2092540

info@sden.nl